Rob van Nes

Rob van Nes is een ervaren international business accelerator en interimmanager met vele relaties met en in de sport. Hij vertegenwoordigde Nederland in skiën en is als speler en coach actief in de hockeysport. Hij was voorzitter van zowel een hockeyclub als van een tennisclub.

Rob is co-founder van de International Sports Management Academy, van Sports in Spain en van One Million Hockey Legs India. Hij is auteur van een aantal boeken, waaronder The wheel of value over waardeproposities, onder meer in de sport.

Prof. Dr. Dewanand Mahadew

Dewanand Mahadew is een veelzijdig professional met een brede achtergrond. Hij heeft masterdiploma’s in procestechniek, industrieel management en bedrijfsmanagement en een DBA in strategisch management.

Mahadew heeft een grote interesse in sportontwikkeling vanuit een managementperspectief, waaronder begrepen organisatie, management, cultuur en betrokkenheid van belanghebbenden.

Karin van der Maat

Karin van der Maat is bij Kenniscentrum Sport verantwoordelijk voor het thema ‘waarde van sport en bewegen’. Zij heeft commerciële en bedrijfseconomie gestudeerd en onder andere gewerkt bij een sportbond, NOC*NSF, adviesbureau Brug8 en het Mulier Instituut.

Karin heeft ervaring met het begeleiden en adviseren van gemeenten, sportorganisaties en -verenigingen bij probleemanalyses, onderzoek en organisatie- en beleidsontwikkeling.

Roland Rijshouwer

Roland is geïnteresseerd in mensen en gek van sport, als eigenaar van SportWorks is hij al 16 jaar actief met het ontwikkelen en professionaliseren van (sport) organisaties en persoonlijke ontwikkeling en leiderschap van Sportprofessionals.

Daarnaast is Roland actief met projecten en samenwerkingen gericht op de maatschappelijke waarde van sport. Hij heeft aan de wieg gestaan van Sport en bewegen in de buurt (Buurtsportcoaches). Andere projecten of rollen waarbij als project – procesmanager bij betrokken is of is geweest zijn: Gelderssportakkoord, JOGG coach, Team Fit expert, Gelderse fiets- en wielerstrategie en andere projecten met een hoge social profit.

Op dit moment is hij actief met een innovatieve werkwijze, Social Profit Canvas.

Roland neemt met SportWorks de persoonlijke en competentie ontwikkeling van de opleiding verenigingsmanagement voor zijn rekening.

Paul Baans

Paul Baans is een verenigingsdier pur sang. Al 20 jaar loopt hij rond in de (top)sportwereld en het verenigingsleven. Na 10 jaar gewerkt te hebben in de bankensector is hij sinds 2 jaar Verenigingsconsulent Financiën bij Rotterdam Sportsupport. Hier houdt hij zich dagelijks bezig met de financiën op sportverenigingen.

Maurice Leeser

Maurice Leeser is gezondheidswetenschapper en sporteconoom en werkzaam bij VeiligheidNL. Daarvoor was hij als directeur-bestuurder werkzaam bij Sportbedrijf Lelystad, waar hij tevens voorzitter was van de stichting Lelystad Vitaal. Sinds 2019 is hij adviseur van de Nederlandse Sportraad. Eerder was hij werkzaam als directeur bij het Watersportverbond en de Roeibond. Weer eerder werkte hij vanaf 2006 bij de directie Sport van het ministerie van VWS en vanaf 2003 bij Gehandicaptensport Nederland. Van 1999 tot 2003 was Leeser in dienst bij het Nederlands Centrum voor Dopingvraagstukken (NeCeDo, nu de Dopingautoriteit). Zijn hele leven is hij al in diverse rollen betrokken bij sportverenigingen. Maurice Leeser is daarnaast directeur-eigenaar van Het Sportkabinet. Het Sportkabinet zet zich in om, via het instrument sport en bewegen, sociale winst en maatschappelijke waarde toe te voegen aan de samenleving.

Sanne Koster

Sanne Koster is al vele jaren werkzaam als advocaat in de Sport en Zorg en is partner bij PlasBossinade Advocaten. Sanne staat veel sportbonden en -verenigingen bij. Zij is gespecialiseerd in het adviseren van sportorganisaties en sporters over ondernemingsrechtelijke zaken. Deze adviezen betreffen bijvoorbeeld contracten tussen de “sport” en andere partijen, de diverse samenwerkingsvormen en de positie van bestuurders/leden van de Raden van Toezicht. Daarnaast adviseert Koster veel over privacyvraagstukken in de sport.

Martin van Berkel

Martin is als Manager Communicatie en Media bij de Nevobo en eigenaar van Clubbereik dagelijks actief met het communicatievak en de (amateur)sport. Hij is de auteur van de twee boeken Handboek Communicatie voor sportverenigingen en Handboek Social media voor sportverenigingen.

Maartje Fleuren

Maartje Fleuren is al meer dan 30 jaar actief in de sportwereld, zowel in de amateursport als professioneel. Zij heeft de vele verschillende kanten van verenigingen gezien en deelt via haar bedrijf Fleuren Sportsupport haar expertise met bedrijven, overheden, bonden en verenigingen. Het belangrijkste doel hierbij is het toekomstbestendig maken van verenigingen. Zowel door het ondersteunen/adviseren van verenigingen als door het adviseren van bedrijven, bonden of organisaties met hetzelfde doel.

René van den Burg

René van den Burg werkt aan de kunst van het in beweging krijgen en verbinden van mens en organisatie met het accent op duurzaam verbinden. Hij hanteert daarbij de term verbindelaar die zowel verbinder als ontwikkelaar moet zijn. Zijn werk gaat over verbinden en samenwerken. Uiteraard op basis van inhoud en het in beweging krijgen van organisaties: Ontwikkelkracht! Vanuit die beweging ontstaat een dialoog, waarbij alle betrokken partijen moeten ervaren dat de uitkomst voor iedereen van belang is: Samenwerken in dialoog! Zijn bijdragen gaan in op de veranderende samenleving, professionele ontwikkeling, ontwikkel- en veranderkracht, communicatiestijlen en de 7 inzichten binnen de sportieve dialoog: communicatie in ieders belang!

Joost ten Bulte

Na jarenlange ervaring met het ondersteunen van verenigingen en verduurzamen van sportaccommodaties vanuit de KNVB, Sportbedrijf en gemeente Deventer ondersteunt Joost ten Bulte, vanuit het onafhankelijke label Sportenergie, sportclubs en gemeenten in het creëren van florerende sportclubs die daarmee bijdragen aan een fit en energiek leven.

Marijke Fleuren

Marijke Fleuren is sinds 2011 President van de Europese Hockey Federatie en Executive Board Member van de FIH. Tevens is zij sinds 2015 lid van de IOC Commission ‘Women in Sport’. Haar topics zijn good governance, diversiteit (oa gender balance) en parahockey.

In Nederland is Marijke vanaf haar 12 de bij hockey betrokken als speelster, ouder, scheidsrechter en als bestuurder, onder meer 10 jaar als adjunct directeur bij de KNHB, na 9 jaar als bestuurslid alle competitie -en tuchtzaken te hebben aangestuurd.

Zij was binnen de KNHB de initiatiefnemer van het beleid ten aanzien van Sportiviteit en Respect, uitgevoerd door 11 bonden en 8 jaar kernteamlid van het programma Veilig Sportklimaat(VSK) en is zij Member of EU High Level Group Gender Equality.

Johan Koning

Johan Koning is ondernemer, voormalig CEO, interim manager en investeerder met een grote affiniteit met sport.
Hij raakte als deelnemer aan het eerste Nationaal Sport Forum in 2017 dermate onder de indruk van evenement dat hij zich ontpopte als aanjager van nieuwe edities. Hij richtte de Stichting Nationaal Sport Forum op en ontwikkelde een meerjarenplan. Koning is lid van de Raad van Toezicht van de International Sports Management Academy en van de Opleiding Verenigingsmanagement.

Ine Klosters

Ine Klosters houdt van mensen en van verenigen. De waarde van de vereniging en de groei die mensen dankzij een vereniging kunnen maken is een rode draad in Ine’s werkzame leven, of dat nu bestuurders of kaderleden zijn. De rol van de vereniging in onze samenleving is goud. Ine zet zich dagelijks in om de verenigingen in Nederland (en daarbuiten) naar een hoger niveau te tillen met een specialisme op het gebied van een veilig sportklimaat en diversiteit en inclusie.

Venna Cohen

Venna brengt graag mensen samen en laat ze nieuwe wegen verkennen. Ze geeft workshops op het gebied van o.a. diversiteit, teambuilding en innovatie (Design Thinking). Bij de workshops van Venna krijg je nieuwe inzichten jij ervaart en niet doordat zij vertelt. Dit doet ze door middel van vernieuwende en verfrissende werkvormen.

Peter van Baak

Peter van Baak (1979), mede-oprichter van SponsorVisie, Obligatieplan.nl en Crowdfunding voor Clubs, heeft sport en commercie door de aderen vloeien. Hij speelde jarenlang tophockey bij T.H.C. Hurley. Daarnaast was hij actief als ondernemersadviseur. In 2010 startte hij SponsorVisie met als doel om sponsoring van lokale verenigingen te veranderen.

Peter verzorgde al talloze presentaties voor sportbonden en gemeentes. Voor NOC*NSF en de Rabobank verzorgt hij kennissessies over sponsoring, subsidies, financiering en crowdfunding.