Rob van Nes

Rob van Nes is een ervaren international business accelerator en interimmanager met vele relaties met en in de sport. Hij vertegenwoordigde Nederland in skiën en is als speler en coach actief in de hockeysport. Hij was voorzitter van zowel een hockeyclub als van een tennisclub.

Rob is co-founder van de International Sports Management Academy, van Sports in Spain en van One Million Hockey Legs India. Hij is auteur van een aantal boeken, waaronder The wheel of value over waardeproposities, onder meer in de sport.

Prof. Dr. Dewanand Mahadew

Dewanand Mahadew is een veelzijdig professional met een brede achtergrond. Hij heeft masterdiploma’s in procestechniek, industrieel management en bedrijfsmanagement en een DBA in strategisch management.

Mahadew heeft een grote interesse in sportontwikkeling vanuit een managementperspectief, waaronder begrepen organisatie, management, cultuur en betrokkenheid van belanghebbenden.

Karin van der Maat

Karin van der Maat is bij Kenniscentrum Sport verantwoordelijk voor het thema ‘waarde van sport en bewegen’. Zij heeft commerciële en bedrijfseconomie gestudeerd en onder andere gewerkt bij een sportbond, NOC*NSF, adviesbureau Brug8 en het Mulier Instituut.

Karin heeft ervaring met het begeleiden en adviseren van gemeenten, sportorganisaties en -verenigingen bij probleemanalyses, onderzoek en organisatie- en beleidsontwikkeling.

Roland Rijshouwer

Roland is geïnteresseerd in mensen en gek van sport, als eigenaar van SportWorks is hij al 16 jaar actief met het ontwikkelen en professionaliseren van (sport) organisaties en persoonlijke ontwikkeling en leiderschap van Sportprofessionals.

Daarnaast is Roland actief met projecten en samenwerkingen gericht op de maatschappelijke waarde van sport. Hij heeft aan de wieg gestaan van Sport en bewegen in de buurt (Buurtsportcoaches). Andere projecten of rollen waarbij als project – procesmanager bij betrokken is of is geweest zijn: Gelderssportakkoord, JOGG coach, Team Fit expert, Gelderse fiets- en wielerstrategie en andere projecten met een hoge social profit.

Op dit moment is hij actief met een innovatieve werkwijze, Social Profit Canvas.

Roland neemt met SportWorks de persoonlijke en competentie ontwikkeling van de opleiding verenigingsmanagement voor zijn rekening.

Jan Raateland

Sinds 2010 zet Jan Raateland zich in voor het versterken van de organisatiekracht en maatschappelijke oriëntatie van sportverenigingen.

Sporten is belangrijk voor de motorische ontwikkeling. Een kind creëert daardoor zelfvertrouwen en ontwikkelt een gevoel van eigenwaarde. Bij de sportvereniging leert het ook wat sportiviteit en respect is en wat zijn of haar talenten zijn.

Dit is de belangrijkste drijfveer voor de inzet van Raateland voor toekomstbestendige sportverenigingen in Nederland.

Jan Raateland beschikt over meer dan 40 jaar bestuurlijke ervaring bij sportverenigingen.

Paul Baans

Paul Baans is een verenigingsdier pur sang. Al 20 jaar loopt hij rond in de (top)sportwereld en het verenigingsleven. Na 10 jaar gewerkt te hebben in de bankensector is hij sinds 2 jaar Verenigingsconsulent Financiën bij Rotterdam Sportsupport. Hier houdt hij zich dagelijks bezig met de financiën op sportverenigingen.

Maurice Leeser

Maurice Leeser is gezondheidswetenschapper en sporteconoom en directeur-bestuurder bij Sportbedrijf Lelystad. Tevens is hij voorzitter van de stichting Lelystad Vitaal. Sinds 2019 is hij adviseur van de Nederlandse Sportraad. Eerder was hij werkzaam als directeur bij het Watersportverbond en de Roeibond. Weer eerder werkte hij vanaf 2006 bij de directie Sport van het ministerie van VWS en vanaf 2003 bij Gehandicaptensport Nederland. Van 1999 tot 2003 was Leeser in dienst bij het Nederlands Centrum voor Dopingvraagstukken (NeCeDo, nu de Dopingautoriteit). Zijn hele leven is hij al in diverse rollen betrokken bij sportverenigingen. Maurice Leeser is daarnaast directeur-eigenaar van Het Sportkabinet. Het Sportkabinet zet zich in om, via het instrument sport en bewegen, sociale winst en maatschappelijke waarde toe te voegen aan de samenleving.

Dirk Bader

Vernieuwing, groei en oprecht persoonlijk leiderschap zijn de kernwaarden van Dirk Bader. Hij staat voor het bijdragen aan het laten groeien van de eigen (mens) capaciteit, voor waarachtig persoonlijk leiderschap en leven vanuit je kracht; voor iedereen!

Als bevlogen teamcoach en business consultant, is hij in staat om mensen de beste versie van zichzelf te laten ontdekken en te leren inzetten. Bader heeft ruime succesvolle ervaring met verandertrajecten en wendingen binnen organisaties waarbij de mens centraal staat en het belang van de organisatie voorop staat.

Sanne Koster

Sanne Koster is al vele jaren werkzaam als advocaat in de Sport en Zorg en is partner bij Marxman Advocaten. Sanne staat veel sportbonden en -verenigingen bij. Zij is gespecialiseerd in het adviseren van sportorganisaties en sporters over ondernemingsrechtelijke zaken. Deze adviezen betreffen bijvoorbeeld contracten tussen de “sport” en andere partijen, de diverse samenwerkingsvormen en de positie van bestuurders/leden van de Raden van Toezicht. Daarnaast adviseert Koster veel over privacyvraagstukken in de sport.

Jokko de Wit

Jokko de Wit volgde van 1996 tot 2001 de opleiding International Tourism Management and Consultancy aan de Breda University of Applied Sciences.

Na zijn studie heeft hij een reis-en evenementen bureau opgericht dat onder andere van 2004 tot en met 2014 de fameuze Oranjecampings organiseerde tijdens het EK en WK voetbal.

Toen er 2 kinderen geboren werden was het tijd om te settelen en heeft hij eerst 4 jaar gewerkt als commercieel manager bij HC Rotterdam, toen de op een na grootste hockeyclub ter wereld.

De laatste jaren werkt hij als consultant voor onder meer de Europese hockey bond, Daka teamwear & events en Stichting Rotterdam Sportsupport.

Martin van Berkel

Martin is als Manager Communicatie en Media bij de Nevobo en eigenaar van Clubbereik dagelijks actief met het communicatievak en de (amateur)sport. Hij is de auteur van de twee boeken Handboek Communicatie voor sportverenigingen en Handboek Social media voor sportverenigingen.

Maartje Fleuren

Maartje Fleuren is al meer dan 30 jaar actief in de sportwereld, zowel in de amateursport als professioneel. Zij heeft de vele verschillende kanten van verenigingen gezien en deelt via haar bedrijf Fleuren Sportsupport haar expertise met bedrijven, overheden, bonden en verenigingen. Het belangrijkste doel hierbij is het toekomstbestendig maken van verenigingen. Zowel door het ondersteunen/adviseren van verenigingen als door het adviseren van bedrijven, bonden of organisaties met hetzelfde doel.

René van den Burg

René van den Burg werkt aan de kunst van het in beweging krijgen en verbinden van mens en organisatie met het accent op duurzaam verbinden. Hij hanteert daarbij de term verbindelaar die zowel verbinder als ontwikkelaar moet zijn. Zijn werk gaat over verbinden en samenwerken. Uiteraard op basis van inhoud en het in beweging krijgen van organisaties: Ontwikkelkracht! Vanuit die beweging ontstaat een dialoog, waarbij alle betrokken partijen moeten ervaren dat de uitkomst voor iedereen van belang is: Samenwerken in dialoog! Zijn bijdragen gaan in op de veranderende samenleving, professionele ontwikkeling, ontwikkel- en veranderkracht, communicatiestijlen en de 7 inzichten binnen de sportieve dialoog: communicatie in ieders belang!

Tim Vreeburg

Tim Vreeburg is docent Sport & Maatschappij aan de Hogeschool InHolland. Gedreven, ambitieus en leergierig met een onbeperkte nieuwsgierigheid in mensen. Open minded op zoek naar de kracht van diversiteit.

Tim is een ervaren verbinder in de sport. Alleskunner met een passie voor onderwijs, sport, bewegen en leefstijl.

Martin Bolderman

Met zijn jarenlange ervaring als clubvrijwilliger en bestuurslid van diverse sportclubs heeft Martin Bolderman het bedrijf Sportverlichting.com opgericht, waarmee hij en zijn team sportverenigingen helpen met het verduurzamen middels led-verlichting. Inmiddels is Sportverlichting.com met dit concept één van de marktleiders geworden waarmee ze sportclubs ook helpen met subsidies, financiering en uiteraard de realisatie en gebruik van duurzame verlichting.

Joost ten Bulte

Na jarenlange ervaring met het ondersteunen van verenigingen en verduurzamen van sportaccommodaties vanuit de KNVB, Sportbedrijf en gemeente Deventer ondersteunt Joost ten Bulte, vanuit het onafhankelijke label Sportenergie, sportclubs en gemeenten in het creëren van florerende sportclubs die daarmee bijdragen aan een fit en energiek leven.

Marijke Fleuren

Marijke Fleuren is sinds 2011 President van de Europese Hockey Federatie en Executive Board Member van de FIH. Tevens is zij sinds 2015 lid van de IOC Commission ‘Women in Sport’. Haar topics zijn good governance, diversiteit (oa gender balance) en parahockey.

In Nederland is Marijke vanaf haar 12 de bij hockey betrokken als speelster, ouder, scheidsrechter en als bestuurder, onder meer 10 jaar als adjunct directeur bij de KNHB, na 9 jaar als bestuurslid alle competitie -en tuchtzaken te hebben aangestuurd.

Zij was binnen de KNHB de initiatiefnemer van het beleid ten aanzien van Sportiviteit en Respect, uitgevoerd door 11 bonden en 8 jaar kernteamlid van het programma Veilig Sportklimaat(VSK) en is zij Member of EU High Level Group Gender Equality.

Johan Koning

Johan Koning is ondernemer, voormalig CEO, interim manager en investeerder met een grote affiniteit met sport.
Hij raakte als deelnemer aan het eerste Nationaal Sport Forum in 2017 dermate onder de indruk van evenement dat hij zich ontpopte als aanjager van nieuwe edities. Hij richtte de Stichting Nationaal Sport Forum op en ontwikkelde een meerjarenplan. Koning is lid van de Raad van Toezicht van de International Sports Management Academy en van de Opleiding Verenigingsmanagement.

Astrid Ventevogel

Astrid begon al op haar 4e met hockeyen en zat al snel in de jeugdcommissie en het lustrumcabaret. Na een uitstapje naar het bondsbestuur cricket is ze terug bij het hockey, als voorzitter van Pinoké, een club met 2100 leden en teams op het hoogste niveau. Volgens Astrid zijn er te weinig vrouwen bestuurlijk actief in de sport, terwijl het toch heel leuk en leerzaam is en ook heel goed voor de diversiteit in een bestuursteam. Dat geldt overigens ook voor LHTBI’s en bestuursleden met andere achtergronden.